FlexiMed na klouby: poznejte všechny kloubům prospěšné složky

Na trhu je dostupných mnoho doplňků stravy určených pro různé skupiny a životní situace. Tomu odpovídá i jejich složení. Zatímco některé jsou založené na jedné účinné látce, jiné představují kombinaci navrženou tak, aby co nejlépe pokryla specifické potřeby. To je i případ FlexiMedu , na klouby a jejich podporu se zaměřujícího doplňku stravy prověřeného v naší republice mnoha zákazníky.

FlexiMed na klouby: poznejte všechny kloubům prospěšné složky

Fleximed je doplněk stravy, který díky kombinaci obsažených látek podporuje kloubní chrupavky tak, jak potřebují. Velmi snadno se užívá, je dobře vstřebatelný a vhodný i pro vegetariány.

Vitamín C – méně známé účinky

Pokud se řekne vitamín C , jako první si ho spojíme s podporou funkce imunitního systému. Vitamín C toho ale umí mnohem více. Pokud se zaměřujeme na téma kloubů, je třeba zmínit jeho schopnost podporovat tvorbu kolagenu . Kolagen je bílkovina, která v našem těle tvoří významnou část pojivových tkání, včetně kostí, šlach, chrupavek a vazů. 

Vitamín C pomáhá udržovat tvorbu kolagenu, čímž pozitivně ovlivňuje také funkci kostí a tvorbu kloubních chrupavek.  

Vitamín D a vápník – parťáci, co táhnou za jeden provaz

Vápník  je důležitý pro zdraví kostí a zubů – jeho dostatečný příjem přispívá k pevnosti a hustotě kostí. Silné kosti přitom poskytují stabilní a pevný základ, který podporuje klouby a umožňuje jim efektivně přenášet zátěž. Vápník ale potřebuje ke vstřebávání pomocníka. A proto tu je vitamín D. Ten se podílí na vstřebávání vápníku z potravy ve střevech a tím pozitivně ovlivňuje jeho využitelnost a snižuje vylučování. Díky tomu působí příznivě na hladinu vápníku v krvi a pomáhá zajišťovat jeho dostupnost tam, kde je to nejvíce třeba. Vitamín D i vápník navíc působí příznivě na fungování svalů, další oblast přímo související s klouby. 

Vápník použitý ve FlexiMedu pochází z červených mořských řas rostoucích v islandských vodách. Vybraný byl kvůli své velmi dobré vstřebatelnosti. 

Hořčík – nejen proti křečím

Hořčík je často nedoceněný minerál. Možná ho znáte díky tomu, že přispívá ke snížení únavy a vyčerpání. Působí ale také jako přírodní svalový relaxant, podílí se na regulaci svalových stahů a jeho nedostatek může vést ke křečím. Hořčík je důležitý pro syntézu bílkovin potřebných pro růst a regeneraci všech tkání, včetně svalů a kostí.

Věděli jste, že více než polovina hořčíku je v těle uložena v kostech? V těch se podporuje správnou funkci buněk zodpovědných za tvorbu a obnovu kostí a zachovává mineralizaci kostí. 

Mangan ve FlexiMedu: na klouby i kosti

Mangan hraje roli při tvorbě pojivových tkání, ke kterým patří i chrupavka. Chrupavka pokrývá konce kostí v kloubech. Díky kluzké povrchové vrstvě snižuje tření a spolupodílí se na zmírnění opotřebení kostních povrchů a hladkém pohybu. Zároveň podporuje aktivitu několika enzymů, které se podílejí na tvorbě a mineralizaci kostní hmoty a přispívá k udržení normálního stavu kostí. 

Mangan má v těle pozitivní vliv také díky tomu, že pomáhá chránit buňky před volnými radikály. 

Zázvor

Zázvor přispívá k pohyblivosti kloubů a příznivě působí i na svaly. Obsahuje unikátní aktivní sloučeniny se silnými antioxidačními účinky, tak zvané ginsenosidy . Stejně jako mangan tak pomáhá chránit organizmus před oxidačním stresem a volnými minerály.

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se